Objectiu

L’objectiu del joc és celebrar la consulta, exercir el dret a decidir!

Aconseguireu un triomf per la democràcia perquè els catalans i les catalanes puguem decidir el nostre futur? O durant la partida es trencarà la cohesió social impossibilitant el procés?

La consulta es dóna per assolida quan entre tots els jugadors aconseguim reunir els condicionants que la possibiliten i que formen l’urna: cultura democràtica, mobilització ciutadana, polítics compromesos i estratègia internacional.

objectiu urna

Superant les limitacions dels jocs cooperatius i dels jocs competitius, nosaltres definim aquest com a joc “coopetitiu” perquè requereix de la col·laboració de tots els jugadors, i alhora, l’esforç individual hi té el seu reconeixement.

Característiques

caracteristiques

A cada capsa hi trobaràs 42 cartes, 12 discs de «participació democràtica», 24 discs de «gestió pública», 1 marcador de torn, 4 peons, 1 dau i les instruccions en català i en espanyol.

La capsa del joc, de petites dimensions (8,0 cm x 11,6 cm x 4,3 cm), té el format idoni perquè te l’enduguis a tot arreu. Un cop muntat, però, es transforma en un bonic tauler de 68 cm x 53 cm, que podràs lluir i gaudir amb els teus amics, família i companys de joc.

tauler joc SOM

El tauler, fet en cartes, simbolitza el mapa de Catalunya i permet infinitat d’escenaris, donant joc a l’atzar, a la sorpresa, a la tàctica i a la memòria.

SOM el que decidim! està pensat perquè tothom passi una bona estona. Si ets poc experimentat a jugar, entraràs ràpidament en la dinàmica a partir de poques normes molt senzilles amb la modalitat bàsica d’iniciació «Balances fiscals». I si ets dels qui us agrada jugar, a cada partida descobriràs possibilitats i estratègies noves amb les modalitats «Gestió pública» i «Participació democràtica». Tot en una sola caixa i sense necessitat d’expansions!

Dinàmica

Tot i jugar-se per torns, en cada torn tots els jugadors participen en major o menor mesura. Cal estar atent per col·laborar o anar a la teva!

En cada torn un jugador representa la Generalitat i s’executen per ordre 4 fases:

fases per torn

  1. Tributació: és l’hora de pagar impostos. Tots els jugadors han de pagar els impostos que els hi corresponen. Ho faràs a Espanya o a Catalunya? Quines en són les conseqüències?
  2. Transferència: Els ciutadans sempre acaben pagant. Ho farà l’Estat? Com ens afecta el dèficit fiscal? El jugador que té la Generalitat llença el dau per saber el grau de compliment de la transferència.
  3. Cohesió social: La Generalitat distribueix recursos i serveis. Ens podem permetre que quedin jugadors exclosos? Com evitem les retallades? El jugador que té la Generalitat ha de distribuir els recursos que té donant serveis a la resta de jugadors perquè ningú faci fallida.
  4. Acció ciutadana: El país avança si tots ens movem. Hi estàs disposat? Què fan els nostres representants? Com reacciona l’Estat? Com entenem el que passa al món? El jugador o jugadors representats en el dau es desplacen pel tauler de joc a la recerca de les cartes que formen l’urna. Alerta a les cartes que us trobareu pel camí!. Descobrireu drets universals, l’efecte de les balances fiscals, 30 anys d’activitat legislativa i els mecanismes de l’Estat per interferir en les decisions preses.

El joc pot acabar de 4 maneres diferents: amb la celebració de la consulta, amb la declaració unilateral d’independència, amb la Generalitat intervinguda per l’Estat espanyol o per esgotament, atrapats eternament en la situació actual. Tot dependrà de la voluntat dels jugadors i de com reaccioni l’Estat. Quin escenari voleu assolir?

Joc o realitat?

logoSOM_03

Instruccions

Instruccions en català

Instrucciones en castellano

SOM el que decidim!

La Consulta en JOC.

El joc de taula pensat per a entendre la situació social, econòmica i política que vivim a Catalunya.

El país està immers en un gran atzucac. Les ànsies democràtiques de la majoria s’estavellen amb la legislació de l’Estat. La ciutadania clama per poder decidir i s’organitza per aconseguir-ho.

SOM el que decidim

  •  Descobreix les febleses de 34 anys d’autonomia!
  •  Experimenta les dificultats i fortaleses per celebrar la consulta!
  •  Escull entre cohesió social o retallades!
  •  Viu les possibles relacions entre Catalunya i Espanya!
  •  Sent els efectes de la unió o desunió d’un poble!
 Seguiu-nos al Facebook o al Twitter.
 
 

wp ecommerce - e-commerce wordpress